You are currently viewing Ilmanvaihto toimii myös talvella

Ilmanvaihto toimii myös talvella

Vuodenajoilla on merkitystä kodin ilmanvaihdossa. Jos mietit, mikä olisi oikea ratkaisu sinun kotiisi, tässä muutama ajatus talviajan ilmanvaihdosta.

Painovoimainen ilmanvaihto talvella

Useimmiten vanhemmissa taloissa on painovoimainen ilmanvaihto, jossa ilman liikkuminen ja sitä kautta ilman vaihtuminen perustuu sisä- ja ulkoilman lämpötilaeroihin. Kesäisin painovoimainen ilmanvaihto toimii yleensä melko vaatimattomasti, koska sisä- ja ulkoilman lämpötilaerot ovat pieniä, kun taas talvella painovoimainen ilmastointi tekee tehtävänsä paremmin. Eli periaate on, että mitä suurempi lämpötilaero sisällä ja ulkona, sitä parempi ilmanvaihdon kannalta. Joten kaikki hyvin? Ei välttämättä.

Painovoimainen ilmanvaihto toimii hyvin silloin, kun korvausilmaa tulee riittävästi. Moni toteaa, että kylmillä keleillä kodissa ja lattian rajassa tuntuu vetoiselta ja se johtuu siitä, että ulkoa tuleva korvausilma on juuri niin kylmää kuin se ulkona on. Tämä vaikuttaa suoraan kodin lämmityskustannuksiin. Moni ymmärrettävästi myös sulkee kylmän ilman takia esimerkiksi raikasilmaventtiilit, jonka tuloksena ilmanvaihto estyy joko osittain tai kokonaan.

Ecofresh ottaa lämmön talteen

Kaksisuuntainen Ecofresh-ilmanvaihtolaite sisältää kennomaisen lämmönkeräimen, jolla se ottaa huoneen poistoilmasta lämmön talteen. Sisään lämmönkeräimen kautta tuleva ilma puolestaan sekoittuu huoneilmaan eikä aiheuta vedon tunnetta. Ecofresh-ilmanvaihtolaitteen hyötysuhde lämmön talteenotossa on jopa 82 % ja sen virrankulutus on peruskäytössä vain 2-4 wattia. ”Olen tarkkaillut omassa käytössä tätä ominaisuutta ja olen erittäin vaikuttunut ja vakuuttunut laitteen toiminnasta myös kovilla, jopa 20 asteen pakkasilla – se toimii juuri niin kuin lupaamme. Suosittelemme pitämään ilmanvaihtolaitteen jatkuvasti päällä, myös talvella”, sanoo Peter Fabritius.